Samarbejde

Opgaverne har været meget forskellige.
Nogle eksempler:

Det har været designere, der har ønsket at få udført en opgave i et større antal, som f.eks. da modedesigner og mulitikunstneren Henrik Vibskov http://www.henrikvibskov.com/ bad Fil Bleu om at lave modellen Tonga Towel Sweat. Den blev lavet i håndspundet, håndvævet bomuld af brødrene Dembélé og syet af skrædderne Denis Nakelsé, Martine Sawadougou. Stoffet blev farvet af kvindegruppen i Fil Bleu, Garga gruppen i Koudougou. Modellen blev solgt ude i den store verden og efterfølgende har Henrik Vibskov givet Fil Bleu lov til at producere og sælge modellen fra projektets side.

Designeren Sara Steen Andersen lavede en del af sin afgangsopgave til Designskolen i samarbejde med Fil Bleu skrædderen Denis Nakelsé. Ved flere lejligheder har Fil Bleu produceret alternative “mapper” til konferencedeltagere.

 

Da Den danske ambassade i Ouagadougou, Burkina Faso skulle have nye gardiner, vævede og syede Fil Bleu værkstedet til adskillige lokaler.

 

 


Fil Bleu har i begrænset omfang mulighed for at modtage praktikanter, som beskæftiger sig med design eller en eller anden form for tekstilhåndværk.
To gange har der været praktikanter fra Designskolen i København og en gang fra VCU Arts i Qatar. – Alle gange meget vellykket. Til gensidig glæde og udvikling.